<h1>Erik </h1>
Byrådsmedlem

Erik

Lorenzen

Mit navn er Erik Lorenzen, 66 år, gift med Joan, far til fire og farfar/morfar til seks børnebørn.
Som familie har vi en del år været pleje- og fritidsfamilie for børn og unge med udfordringer.
Har siddet i skolebestyrelsen på Broager skole i 12 år, heraf de 8 som formand.
Jeg er uddannet landmand i 1981 og har været selvstændig siden 1987 med fokus på kvægavl.
Har altid boet i Iller på Broagerland, dog med en afstikker til Fyn hvor jeg i 5 år arbejdede på tre forskellige gårde i forbindelse med min uddannelse.
Dyrene og naturen har altid fyldt meget og jeg har i mere end 30 år haft et samarbejde med den lokale jagtforening om at give biodiversiteten en hjælpende hånd med sprøjtefri randzoner, vildtstriber som fødekilde eller skjul til dyr og insekter. De sidste mange år har jeg sået blomsterstriber langs veje og hegn til
glæde for både dyrene og det menneskelige øje.
Mit politiske liv: fra 2006 -2018 sad jeg i byrådet for den lokale tværpolitiske Fællesliste. Har i den periode prøvet kræfter med følgende fagområder: landdistriktsudvalget, sundhedsudvalget, økonomiudvalget og i alle tre byrådsperioder medlem af Børn og Uddannelsesudvalget hvor jeg i perioden 2014-2018 også var
formand for dette udvalg.


2018 – 2022 blev det politiske sat på pause, da jeg ikke opnåede valg til byrådet.
Har været en del af Sønderborg Ungdomsskoles bestyrelse gennem alle årene bortset fra perioden 2014- 2018, i flere perioder som formand.
Ved kommunalvalget i november 2017 valgte jeg med succes at stille op for Socialdemokratiet og er nu i gang med min 4. byrådsperiode.
Men dermed også kommet tilbage til Børn og Uddannelsesudvalget, suppleret med pladser i Sundhedsudvalget og Social, Senior og Handicapudvalget.
Grundlæggende brænder jeg for at gøre en forskel for alle mine medmennesker, uddannelsesmæssigt, socialt og i udviklende/sunde fællesskaber.


Mit fortsatte fokus vil være:
Ordentlighed i alle henseender med dialogen som fast følgesvend.
Jeg har fravalgt sociale medier da jeg vægter tilstedeværelse og dialog i øjenhøjde.
Sundhed skal være lige uanset social baggrund og økonomisk formåen.
Fastholde og gerne udbygge kvaliteten og normeringen i vores dagtilbud

At vores gode folkeskoler over de kommende 10 år renoveres så indeklima, trivsel og læringsmiljø giver de bedste muligheder for et godt børne og ungdomsliv.
Flere børn og unge med udfordringer skal have mulighed for at blive i den lokale folkeskole og dermed forblive en del af fællesskabet i lokalområdet. Lærere og pædagoger skal have de nødvendige kompetencer og de økonomiske resurser skal være tilstede for at det kan lykkes.
Vi er nødt til at hjælpe vores børn og unge til at være mere robuste og dermed kunne møde livets udfordringer.
Borgere ramt af PTSD skal have samme hjælp og forståelse som veteraner, flygtninge og tjenestemænd.
Værdighedspolitikken skal være kendt af alle medarbejdere og danne grundlag for en respektfuld og anerkendende tilgang til vores ældre på plejehjem og i hjemmeplejen. Vi skal sikre tryghed, omsorg og
støtte til dem der har brug for det, så alle kan trives og udvikle sig.